• 2946idunvalparwebheader
 • 3318Loviswebheader
 • 3469IdunMannewebheader
 • 3537idunsimwebheader
 • 3685mannefarowebheader
 • 2043lovisvalpwebheader
 • 2520triowebheader

Valpar


lovisochflickorna


Våra valpar växer upp i hemmiljö där våra egna hundar utgör stommen i kennelverksamheten. Våra vuxna hundar är alltid med oss och vi delar mycket tid tillsammans. De är väldigt sällan lämnade ensam hemma mer än någon enstaka timme. Alla hundar både stora och små är fullvärdiga medlemmar av vår familj och vi delar glatt både soffa och säng.

Våra valpar har planerats omsorgsfullt under lång tid. Den första tiden efter födseln och ca 3-4 veckor växer valparna upp i lugn och avskildhet (inga besök). Vartefter de blir äldre kommer de att successivt vistas mer och mer mitt i vår vardag med allt vad det innebär. De övas socialt och hanteras dagligen för att vänja sig med människor och ljud. De får helt enkelt vara med om det mesta som sker i ett vanligt hushåll, som ljud från diskmaskin, dammsugare, slammer och röster mm.

Valparna växer hela tiden upp tillsammans med våra vuxna hundar. De träffar andra människor tidigast från och med fjärde veckan - både stora och små. Då kan också intresserade köpare komma och titta på valparna. Under tiden fram till leverans har valparna provat på att åka bil, vara utomhus, bära halsband och mycket annat som är helt nytt för en liten. Dit hör också socialisering genom att ofta få vara i någons famn och att hanteras i största allmänhet - det är en fördel när det sedan är dags för kloklippning, tandvård och utställning mm.


Dags att hämta valpen


När valparna är 8 veckor kräver de massor av tid för att utvecklas på ett optimalt sätt - då är den bästa tiden att påbörja präglingen på sina nya ägare och därför hög tid att flytta till sitt nya hem. Alla valpar hämtas hos oss av köparen eller ett ombud (förutsatt att vi har träffat köparen tidigare). Köpesumman ska erläggas i samband med hämtningen eller vara oss tillhanda innan leverans. Ingen avbetalning är möjlig utan måste i såfall ordnas av köparen. När valpen levereras gäller nedanstående;

 • Valpen har uppnått en ålder av minst 8 veckor
 • Valpen är vaccinerad och avmaskad enlig SKK's rekommendationer
 • Ett köpekontrakt upprättas i enlighet med SKK's regler
 • Valpen är registrerad i SKK, är chipmärkt med ett ID-chip och har ett registreringsbevis
 • Veterinärbesiktningen har skett inom en vecka i förhållande till hämtningen. Vid senare leveranser (efter 8 v) sker ytterligare en veterinärbesiktning i nära anslutning till försäljningen (inom 1 vecka)
 • Med varje valp följer ett startpaket med valpens foder, en snuttefilt samt information/foton från valpens första tid
 • Valparna är doldafel-försäkrade i AGRIA under 3 års tid - Den egna valpförsäkringen kan naturligtvis tecknas i ett annat bolag i samband med köpet (innan hämtning eller på plats beroende på veckodag)
 • Du får ett års medlemsskap i Rasklubben för Dansk Svensk Gårdshund där tidningen Gårdshunden ingår

Intresserad av en valp?


Om du är intresserad av en valp så vill jag att du kontaktar oss och samtidigt skriver ner vilka förväntningar du/ni har på den nya familjemedlemmen. Vilka aktiviteter, vanor, möjligheter och planer som finns för den lilla valpen och den vuxna hunden. Kanske valpen förutom att vara en älskad familjemedlem också planeras att användas i framtida avel.

Olika familjer och sammanhang ställer olika krav på vilken hund man ska välja. Rätt hund till rätt sammanhang är en viktig del i att välja och sedan sälja en valp. Den som vet mest om de olika individernas egenheter, aktivitetsnivå, mentalitet och personlighet är uppfödaren som har haft en nära och dygnsvis kontakt med valparna i 8 veckor. Uppfödaren är också den som kan se vilka valpar som besitter särskilt framträdande egenskaper vad gäller mentalitet, temperament och sociala förmågor.

Målet för mig är att den valp som flyttat ska stanna i sin nya familj för lång tid framöver - helst hela livet. Jag är också mycket intresserad av att ha fortsatt kontakt med mina köpare för att kunna följa valpens fortsatta utveckling som ett led i utvärderingen av min avel. Önskvärt är också att samtliga valpar hälsoundersöks och ställs ut minst en gång i officiell unghunds-/öppen klass för kvalitetsbedömning.

Fram tills dess att vi har mött samtliga aktuella valpspekulanter står fördelningen helt öppen både vad gäller vilka köpare och vilken valp som kan vara aktuell för respektive familj. Det kan i vissa fall hinna gå ända till sjätte-sjunde veckan innan det slutgiltigt bestäms vilken valp som erbjuds att flytta till respektive familj beroende på mina val av avelsmaterial, utvecklingen i kullen, köpares olika intressen mm. Stor möda läggs vid att detta ska kännas bra för alla inblandade innan leverans.

Intresseanmälan om att finnas med vid slutlig fördelning av valpar (=inget köplöfte) kan lämnas tillsammans med eventuella önskemål om kön/temperament/användningsområde mm. Intresseanmälan kan även lämnas inför framtida planerade kullar.

Jag förbehåller mig rätten att fritt välja köpare/fodervärdar till valpar från denna kennel (Konsumentköpslagen gäller).

Om du känner dig bekväm med min syn på hundar, hunduppfödning och rutiner kring försäljning av valpar så är du varmt välkommen att höra av dig. Tveka inte att ringa eller skicka ett mail om du har frågor - se kontaktinformationen i HUVUDMENYN högst upp till höger på sidan

Varma hälsningar - Inger L Santesson med familj