• 2946idunvalparwebheader
  • 3318Loviswebheader
  • 3469IdunMannewebheader
  • 3537idunsimwebheader
  • 3685mannefarowebheader
  • 2043lovisvalpwebheader
  • 2520triowebheader

MINNESLUNDEN


regnbagsbron

 Ni är alla personligheter, med stora och små egenheter som att glömma vad ni heter... Ibland kan man bli galen av alla påhitt men kan ändå inte tänka sig att leva utan er. Tyvärr så kommer förr eller senare dagen då ni inte längre finns i vardagen, i den direkta närheten.

Skålen står halvtom i sitt hörn, vattenpölarna torkar sakta in och mjukisdjuren ligger slarvigt spridda runt golven. Den punkterade fotbollen har landat på släpvagnen och pipleksakerna har tystnat. Sanden och hundhåren landar sakta, samlas längs gångstråken som åskådare längs en rallybana.

Åh vad man kan sakna blicken, nosen, ljudet av tassar, härliga drömljud i natten och en varm, ullig och pålitlig kompis.

Jag ser dig framför mig varje sekund...dina ögons djup.

Tack för att vi fick vara Din vän...

 


Norrstigens Assar Unic  2 maj 2007 - 16 okt 2018


Manne var vår första Gårdshund - en underbar och mycket fin ambassadör för rasen. Manne har varit den självklara ledaren för tikar och valpar i vår flock. Han var en mycket stor hund, i både själ och hjärta. Manne hade många goda och livslånga relationer med både unga och gamla och är djupt sörjd av alla barn och barnbarn. En otroligt stabil, tålig, klok hund med respektfull hållning  och stor integritet. Efter en längre tids sjukdom med cancer i sitt ena bakben beslutade vi oss för att låta honom somna in- Manne var värd att hanteras med stor värdighet, han var relativt lekfull och följde ständigt med oss på alla aktiviteter ända till slutet.

Sista dagen fick han springa lös på sin favoritplats - Roxnäs Udde. Att undersöka, nosa, leka och utforska ledig och fri var Mannes dröm - han skulle aldrig någonsin missbruka förtroendet att få springa lös. En dag vi aldrig glömmer - han visste mycket väl vad som väntade.

Vi kommer nog aldrig mer att hitta en hund som Manne - men vi hyser stort hopp om att kunna få valpar efter honom genom att para vårt barnabarn Lycka med Mannes systerson Arvid. En riktig drömparning där vi hoppas på det bästa från både Lovis och Manne - våra fina Gårdshundar ...

Vi - och väldigt många med oss - saknar dig enormt och hoppas att du har det fantastiskt där du är.

Hos oss finns du bevarad och blir en beskyddare för alla kommande Gårdshundar i vårt nya valprum

Manne har en egen sida i minneslunden


Benzelias Icy Isobel 29 juni 2012 - 10 sep 2015


Idun var vår andra stamtik och planerades efter avelsgodkännandet för flera kullar i vår kennel. Hon var hunden med stort H och hade vänner både i familjen och bland vana hundägare. En tålig, stolt och mycket vacker hund med en gränslös lojalitet. Efter en tids problem med ryggen så beslutade vi oss för att låta henne somna in - ingen vet hur hon har kämpat för att vara med oss i sommar. Inte någon av oss heller...

Vi saknar dig enormt och hoppas att du har det jättebäst där du är

Vår älskade och numera mycket saknade Iddebidde Änglahund -

Vad jag hade velat ropa ditt namn på promenaden idag... Du lystrade blixtsnabbt!

Idun har en egen sida i minneslunden


Pippilotta Efraimsdotter Långstrump 3 feb - 4 feb 2014


Pippilotta var den enda tikvalpen i Lovis andra kull - Villa Villekullen. Hon kom sig aldrig riktigt efter valpningen men mådde så bra att vi tog henne med oss hem under kvällen den 3 feb. Allt eftersom natten gick så blev Pippilotta bara tröttare och svagare för att till sist stilla somna in klockan 07.15 på tisdag morgon - dagen efter valpningen.

Vad vi undrar vem du var och varför du inte kunde stanna kvar?

Vår efterlängtade, älskade och numera saknade lilla Änglahund

Matte & Husse


S20637/2004 Vargsjöns Odin 3 feb 2004 - 12 juni 2010


Odin

Förutom att Odin var en Försvarsmaktshund så var han också den svartmuskige charmören som alltid hade huvudet på skaft, vaksam, uppmärksam och omdedelbart på språng. En knähund i maxiformat, tillgiven och sugen på närhet närhelst det finns tillfälle. Vore han en ung man så hade han varit den snyggaste killen i baren - omsvärmad av snygga brudar.

Odin älskade alla som älskade honom, vatten, närhet och allt som gjorde livet glatt i farfars hatt. Var en hejare på att vara fotbollsmålvakt och hjälpte gärna till med snöskottning, gräsklippning och annat smått och gott...som ost, gurksnuttar och annat grönsaksrens. Sade heller aldrig nej till lite fetaost, tzatziki eller en liten karrékotlett.

Sitt sista dryga halvår bodde han hos en annan familj inte så långt från oss och hade det jättebäst vilket vi har varit mycket glada för - vi lämnade över en underbar kompis som gärna satt uppe i soffan och tittade på DVD halva natten...oavsett innehåll.

Odin drabbades av svår sjukdom och fick därför somna in på Falu Djursjukhus. Vi minns honom som den han var - det var det han var allra bäst på - att vara sig själv fullt ut. En härlig, alltigenom ärlig och fartfylld vän med massor av mys.

Nu kan du njuta hela dagarna och jaga katter, simma runt runt i timmar och kånka på timmerstockar. Tack för allt du har lärt oss om nuet, oss själva och varandra.

Husse & Matte Santesson