• 2990waveswebheader
  • 3004koftawebheader
  • 3006woolcotwebheader
  • 3016linwebheader
  • 3022mallacewebheaderII
  • 3010kidsilkwebheader
  • 0676sockwebheader
  • 3640cafewebheader
  • 0671lacewebheader

Sticka mer

Korta kurser på 3-6 timmar för dig som vill gå vidare med nya tekniker

egyptocottonliten


För dig som behärskar grundläggande stickteknik sedan tidigare är det möjligt att vara med på olika fortsättningskurser. Varje tema ryms inom en kortkurs på tre timmar utom spetsstickning/hålmönster som sträcker sig över två tillfällen. Vanligtvis planeras kurstillfällen på söndagskvällar och vid dubbelkurser varannan söndag så att det går en tid mellan lektionerna.

Aktuella teman


Sticka sockar - Häl och tå

Vi stickar med 5 stickor (strumpstickor) och övar på att göra häl och tåparti. Du kan välja tunt eller grövre garn för ditt projekt. Vi följer ett grundmönster för strumpor/sockar som stöd.


Sticka mönster i flera färger

Vi stickar mönster av olika svårighetsgrad - rätt sträckning av garnet och val av lämpligt  garn/stickor för ett bra resultat. Lär dig avgöra svårighetsgrad på projekt.


Flätor

 Här stickar vi härliga mjuka pulsvärmare i tjock alpaca med jumper/rund- och flätstickor (räta och aviga maskor). Flätorna är på grundnivå för att visa principen.


Patentstickning

Ett sätt att sticka luftiga, varma och ändå smidiga plagg. En mössa eller halsduk i enkel och/eller dubbel patent gör att du kan lära dig tekniken.


Amerikanska mönster

Vi följer ett amerikanskt mönster som ger bra stöd i starten - Det blir en härlig mössa i sockgarn på 5 stickor (strumpstickor) med aviga och räta maskor. Det är en del termer som man behöver förstå i dessa mönster. När det väl är gjort kan du gå vidare på egen hand. Du kan också välja ett valfritt mönster och få hjälp med att tyda mönstret i starten.


Spetsstickning/hålmönster

Sjalar i tunna garner. Vi provar på ett enkelt spetsmönsterför genom att sticka en rak sjal i lin eller alpaca/ull. Du får hjälp att förstå principen med omslag/hoptagning/vridna maskor etc. Sedan är det bara att räkna och öva vidare på egen hand. Den här kursen kräver två tillfällen à 3 timmar.


Om du tycker att något av det här känns spännande så gör du en intresseanmälan så kontaktar jag dig när det börjar bli dags.