ULLFRÖJD - hantverk, gaRNER & gemenskap

Gruvfruns Ullfröjd startade sin verksamhet 2011. Den första garnboden låg mitt i Falu Gruvas världsarv. Försäljningen av garner av hög kvalitet i rena naturmaterial med det lilla extra samt bra tillbehör. Hos Gruvfruns Ullfröjd ges möjlighet att se och känna på garnerna innan köp. Det är ju en stor del av glädjen med handarbete... att bli inspirerad och sugen på att skapa något med händerna. Garnutbudet kommer även fortsättningsvis att bestå av rena naturmaterial som ull,  lin och bomull. Delar av sortimentet är rättvisemärkt och ekologiskt.

Miljön, aktiviteternas innehåll och syftet med stickcaféer och kurser är viktiga faktorer för ökat välbefinnande. Att tillsammans med andra få möjlighet att dela inspiration, kreativitet och energi är härligt. Målet är att Garnboden ska vara en oas för hantverk och möten kring  gemensamma intressen -  skapande och social samvaro.

Planer finns för framtida stickcaféer liksom korta kurser. Garner och tillbehör kommer även fortsättningsvis att finnas men i mindre omfattning än tidigare. Inför olika event kan det bli aktuellt att beställa garner och annat material.

Under sommaren 2020 flyttar jag hela mitt bohag till Ljungvägen där Garnboden kommer att inrymmas i källardelen. Lokalen kombinerar extra bostad och mötesplats för sticksugna. Litet pentry förenklar vid viss förtäring och en kopp kaffe. Beräknar att komma igång med träffar under hösten 2020 och hoppas att gamla och nya sticksugna är intresserade av att fortsätta utveckla samvaro och stick-konst. På sikt kommer trädgården att utgöra en härlig del i detta men i sommar satsar jag på gräsmatten och nödvändiga byggnationer.


Gruvfruns Ullfröjd på Facebook - Följ utvecklingen så ses vi snart.

Med vänlig hälsning Inger